Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2016. november 2. - 19:52 :: 8974 megtekintés :: Angol

A forradalom 60. évfordulója adta az ötletet, hogy az idegen nyelvi órákon is foglalkozzunk ezzel a témával. Úgy gondoltuk, hogy az események megismerése mellett jó alkalom nyílik a részletek bemutatásán keresztül egy különleges szókincs fejlesztésére, valamint eredeti dokumentumok felkutatásával közelebb hozni a tanulók számára ezt az ünnepet.

Négy feladatot állítottunk össze, amit különböző korosztályok és különböző nyelvi tudással rendelkező tanulók oldhattak meg.

 

A magyarról idegen nyelvre való fordítás volt a legnehezebb, de szép, igényes munkákat kaptunk. Teljesszöveg fordítási kategóriában Sipos Ádám (9. a) angol nyelvű, míg Kerezsi Zoltán (11. b) német nyelvű fordítása nyerte  el az első díjat.

 

A plakátkészítés igen népszerű feladat volt. Sok-sok érdekes, jól összeállított tabló készült el az órákon. Idén először nem díjaztuk a plakátokat, de az első emeleti aulában valamennyit kiállítottuk.

 

Az eredeti, külföldi sajtóban megjelent dokumentumok felkutatása nehéz feladatnak bizonyult, de a BBC archívumban talált 56-os napi jelentések olvasása nem volt hiábavaló, sőt  egy angol nyelvű dokumentumfilm megnézése is hozzájárult az események jobb megértéséhez.

 

A hetet lezáró iskolai ünnepélyen adtuk át a fordítói verseny nyerteseinek a jutalmakat.