Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2017. július 24. - 16:31 :: 7882 megtekintés :: Angol

A 2016-2017-es tanév tavaszán is hasznos és élvezetes nyelvi programok zajlottak a Bethlenben.

Még a tavaszi szünetben kilenc tanulónk Londonban járt, ahol felkeresték a leghíresebb nevezetességeket, vásároltak az Oxford Streeten, jártak Madam Tussaud panoptikumában. A családi elhelyezés jó lehetőséget adott nekik, hogy gyakorolják az angol nyelvet. A hosszú buszos utazást kárpótolta a rengeteg élmény, amit a Galériában található képek is bizonyítanak.

Májusban terepgyakorlaton vett részt a 7. évfolyam. Ebben az évben a tanulók Bugac pusztaságát fedezhették fel nem csak magyar nyelvű programok segítségével, de angolul és németül is megtanulták a legfontosabb szavakat, kifejezéseket. Foglalkoztak a puszta állat- és növényvilágával, a korábban ott élt pásztorok életével, és bepillanthattak egy mai méhész birodalmába is. Sok-sok nyelvi feladat tarkította a szokásos ismertetőket, sőt még jellegzetes hangszerek kíséretében egy-egy vicces élménybeszámolóra is maradt idő a csapatoknak a második nap végén.

Az előkészítő és a lezáró órákkal együtt egy hétig rengeteg plusz nyelvi anyagot tanultak meg az évfolyam tanulói. A helyszínen készült fényképek a Galériában tekinthetők meg.