Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2017. július 24. - 16:58 :: 7711 megtekintés :: Angol

A tanévet lezáró három napos programok közül az egyiket az iskolán kívül, a Budapesti Állatkertben tartottuk. Több mint 300 tanuló vett részt a 10 állomásból álló, idegen nyelvi feladatokat tartalmazó versenyen. A csapatok kialakítása nem volt egyszerű, mert különböző korcsoportok és különböző nyelvi tudással rendelkező gyerekek alkották a csapatokat. Végül mindenki megtalálta az ő állatszimbólumával ellátott csapatát.

A 10-11. évfolyamos tanulók várták a csapatokat az állomásokon, akik nagy szakértelemmel és nyelvi tudással értékelték a többiek feladatmegoldását. Volt többek között állatfelismerő kvíz, fajok szerinti besorolás, állatmese kiegészítése, képkirakó és színező feladat. A versenyt még nehezítette, hogy az állomások közötti útvonalon jó néhány kérdésre is meg kellett keresni a választ.

A közel három órás nyelvi verseny eredményhírdetésére az utolsó tanítási napon került sor, ahol megköszöntük a tanulók fegyelmezett és aktív versenyzését, valamint a segítő tanárok és diák állomásvezetők közreműködését.