Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2018. március 18. - 21:20 :: 7170 megtekintés :: Angol

Március 10-én, szombaton rendeztük meg idei idegen nyelvi projekt-napunkat. A tavalyi jól sikerült, szinte az egész iskolát megmozgató állatkerti nyelvi nap után ez alkalommal Budapest kevésbé ismert nevezetességeit szerettük volna megmutatni tanulóinknak. Korábbi tapasztalatunk szerint úgy láttuk, hogy a nyelvi órákon többet foglalkozunk London, Párizs vagy Berlin nevezetességeivel, mint a saját fővárosunkéval. Ezt a hiányosságot akartuk bepótolni.

A szombati tanítási órák helyett egy sétára hívtuk meg a 7-12. évfolyamok tanulóit. Hét útvonalból lehetett választaniuk. A pesti oldalon többek között tanulóink  megismerkedhettek a Nagyvásárcsarnok épületével, elsétálhattak a Váci utcán keresztül a Március 15. térre, megnézhették a Vigadó épületét, megcsodálhatták a Bálna lenyűgöző szerkezetét és bebarangolhatták a Zsinagóga környékét.

Budán ellátogathattak a gellérthegyi Sziklakápolnába, benézhettek a Gellért és a Rudas Fürdőkbe, vagy körbejárhatták a Várkert Bazár impozáns épületegyüttesét.

Minden útvonalon jó néhány előadást tartottak a tanulók,  akik sok-sok érdekes, új információt szedtek össze az épületekről és az ahhoz tartozó kultúráról. A séta közben még meg kellett keresniük néhány szokatlan kérdésre a választ is, pl Elek Apó Kútján milyen állat látható.

A séták útvonalát kiállítás formájában mutatják be a csoportok a többieknek, ugyanakkor az általuk készített művészi fotókkal beneveznek egy fotóversenyre.

Az 5. és a 6. évfolyam idén is csatlakozott a nagyobbak projekt-napjához. Ők Budapest nevezetességeit dolgozták fel az iskolában, és készítettek szebbnél-szebb tablókat.

Reméljük, hogy szinte mindenki talált valami érdekességet a sétája folyamán, és büszke lehet arra, hogy egy szép és izgalmas nagyváros iskolájának a diákja.