Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2018. november 4. - 23:00 :: 5997 megtekintés :: Angol

A következő programok zajlottak az elmúlt két hónapban:

1. A Nyelvek Európai Napjáról szeptember 26-án mi is megemlékeztünk. Sok diák vállalkozott, hogy játékos fejtörőket oldjon meg az órák közötti szünetekben. 

2. A Népmese napján, szeptember 28-án a nyelvi órákon idegen nyelven is hallgattunk, olvastunk meséket. 

3. Október 10-12-ig két diákunk képviselte az iskolát és Budapestet a prágai diákkonferencián. Az eseményről készített beszámolót és a diákok személyes véleményét egy korábbi cikk tartalmazza.

4. Megtartottuk a második Budapest projektünket október 13-án. Ismét városnézésre indultak a tanulók, de ezúttal mindenki új útvonalat járt be. Köszönjük a lelkiismeretesen felkészült diákok munkáját, akik kis előadást tartottak a nevezetességekről.

5. Három 12-es tanuló indult a debreceni Tudomány Egyetem által kiírt vita versenyen. A csapat sikeresen túljutott a verseny pályázati fordulóján, amelyben a készülő új Nemzeti Alaptanterv koncepcióját kellett megbírálni. A csapat hamarosan utazik az elődöntőre, ahol a mesterséges intelligencia témát kell megvitatniuk.

6. Október elején újra itt voltak a FÉK-es barátaink Amerikából. És ezúttal három napig maradtak, szinte minden angolos csoport élvezhette az általuk tartott órákat. A téma a stressz volt, de volt idő másról is beszélgetni velük.