Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ajánló

Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2018. március 18. - 21:20 :: 7135 megtekintés :: Angol

Március 10-én, szombaton rendeztük meg idei idegen nyelvi projekt-napunkat. A tavalyi jól sikerült, szinte az egész iskolát megmozgató állatkerti nyelvi nap után ez alkalommal Budapest kevésbé ismert nevezetességeit szerettük volna megmutatni tanulóinknak. Korábbi tapasztalatunk szerint úgy láttuk, hogy a nyelvi órákon többet foglalkozunk London, Párizs vagy Berlin nevezetességeivel, mint a saját fővárosunkéval. Ezt a hiányosságot akartuk bepótolni.

A szombati tanítási órák helyett egy sétára hívtuk meg a 7-12. évfolyamok tanulóit. Hét útvonalból lehetett választaniuk. A pesti oldalon többek között tanulóink  megismerkedhettek a Nagyvásárcsarnok épületével, elsétálhattak a Váci utcán keresztül a Március 15. térre, megnézhették a Vigadó épületét, megcsodálhatták a Bálna lenyűgöző szerkezetét és bebarangolhatták a Zsinagóga környékét.

Budán ellátogathattak a gellérthegyi Sziklakápolnába, benézhettek a Gellért és a Rudas Fürdőkbe, vagy körbejárhatták a Várkert Bazár impozáns épületegyüttesét.

Minden útvonalon jó néhány előadást tartottak a tanulók,  akik sok-sok érdekes, új információt szedtek össze az épületekről és az ahhoz tartozó kultúráról. A séta közben még meg kellett keresniük néhány szokatlan kérdésre a választ is, pl Elek Apó Kútján milyen állat látható.

A séták útvonalát kiállítás formájában mutatják be a csoportok a többieknek, ugyanakkor az általuk készített művészi fotókkal beneveznek egy fotóversenyre.

Az 5. és a 6. évfolyam idén is csatlakozott a nagyobbak projekt-napjához. Ők Budapest nevezetességeit dolgozták fel az iskolában, és készítettek szebbnél-szebb tablókat.

Reméljük, hogy szinte mindenki talált valami érdekességet a sétája folyamán, és büszke lehet arra, hogy egy szép és izgalmas nagyváros iskolájának a diákja.

 

 

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés