Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ajánló

Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2018. november 4. - 22:53 :: 5894 megtekintés :: Angol

A Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium két diákja Budapestet képviselhette Prágában egy nemzetközi diákkonferencián. Prága ötödik kerülete és Újbuda testvérvárosi kapcsolatokat ápol, ennek köszönhettük a meghívást immár második alkalommal. Az idei négynapos októberi rendezvény témája a kommunikáció volt. A magyar diákoknak lengyel, cseh, szlovák, roman és szerb társaikkal kellett együttműködni, feladatokat megoldani angol nyelven.

Megkérdeztük a diákokat a benyomásaikról.

 

Mit tanultál a diákkonferencia alatt?

Rubint Petra (15) Fontos volt megtapasztalni, hogy hogyan kell felkészülni egy ilyen komoly rendezvényre, és más iskolák prezentációit hallgatva sokat tanulhattunk arról, hogy hogyan kell ezt jól csinálni, illetve, hogy mik a tipikus hibák.

Valamint észrevettem, hogy rengetek különbség van iskola és iskola között. Sokféle vélemény elhangzott a media használatáról. Mi, diákok viszont nem különbözünk olyan nagyon. Mindenki más személyiség persze, de nem az számít, hogy melyik országból jöttél.

Fodor Róza (14): A programok során úgy voltunk beosztva, hogy kénytelenek legyünk más országokból való diákokkal együtt dolgozni. Én elég rosszul ítélem meg az embereket első látásra, és most megtanultam, hogy az első benyomások nem mindig helyesek. Nagyon jó barátságokat kötöttem.

 

Mi az, amire tíz év múlva is emlékezni fogsz?

Rubint Petra: A rengeteg barátra, akikkel találkoztam. Ma is beszélgetünk online. Nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt így meg lehet ismerni embereket. Ez valószínűleg azért volt, mert együtt kellett dolgoznunk, és a szabad időnkben is együtt lehettünk. Nagyon intenzív élmény volt.

Fodor Róza: A közös munkára a többiekkel, a vezetett sétára a városban, a közös vacsorákra. Az egész konferencia nagyon jól volt megyszervezve, és nagyvonalú volt a vendéglátás. Prága nagyon szép város. Hasonlít is Budapestre, egy kicsit ismerős is volt, de mégis más.

 

Milyen tanácsot adnál egy diáktársadnak, aki hasonló feladatra készül?

Fodor Róza: Bátran használd az angolt. Jó, ha folyékonyan, és helyesen beszélsz, de nem kell aggódnod a hibák miatt, fő, hogy kommunikálj. Itt egyébként mindenki jól beszélt.

Rubint Petra: Legyetek bátrak, ne féljetek másokkal szóba állni! Több közös dolgot fogsz találni, mint gondolnád.

A tanulókat Nagy Gabriella tanárnő készítette fel a sikeres szereplésre és kísérte el a prágai útra.

 

A programról készült videót és fotókat a Galériában lehet megnézni.

 

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés