Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ajánló

Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2019. február 3. - 14:41 :: 5553 megtekintés :: Angol

November a középiskolai tanulmányi versenyek hónapja. Minden évben sok tanuló indul az idegen nyelvi versenyeken. Idén az angolosok voltak a legsikeresebbek, mivel hat tizenegy és tizenkettedikes tanuló feladatlapját lehetett továbbítanunk a második, budapesti fordulóba. Sajnos az ő jó teljesítésük sem volt elegendő, hogy mindannyijukat behívják a második fordulóba. Csak Sipos Ádám (11.a) kapta meg a lehetőséget, hogy iskolánkat képviselje ezen a rangos versenyen, amire január 24-én került sor. 145 tanuló versengett a harmadik, döntő fordulóba való bejutásért. A szókincset, nyelvhelyességet, hallott szöveg értését és íráskészséget vizsgáló írásbeli feladatsor után egy szabadon választott prózai mű bemutatása volt a feladat.

Várjuk Ádám eredményéról a visszajelzést.

 

Az általános iskolai angol tanulmányi versenyen nyolc tanulónk indult. Ez a verseny is igen népszerű, több ezren vesznek rajta részt az egész országban.

Tanulóink idén is kiválóan teljesítettek, Hóka Lili (8.b) a kerület legjobb tanulója lett igen magyas pontszámmal. Testvére, Hóka Luca (8.b) ezúttal az előkelő 5. helyet érte el kerületi szinten. Még három tanuló, Fodor Róza (8.a) Agócs Adrienn (8.b) és Bakó Zsófia (7.b) versenylapját lehetett továbbítani. Sajnos még mindig nem tudjuk, hogy közülük hányan jutnak tovább a második, budapesti fordulóba.

Várjuk a továbbra is versenyben lévő tanulók névsorát.

 

Az Debreceni Tudomány Egyetem által meghírdetett Vita verseny első fordulóján a tizenkettedikes csapat (Birtalan Áron, Erményi György, Fedor Bence) kiváló teljesítményt nyújtott, és bejutott a verseny döntőjébe, amit február végén rendeznek meg. A téma ismét nehéz lesz, mivel a Mars kolonizációjának kormány szintű finanszírozását kell megvitatniuk a versenyzőknk. 

Sok sikert kívánunk nekik!

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés