Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Administrator Account @ 2016. november 21. - 8:17 :: 18174 megtekintés :: Bethlen (Általános), Bethlen (Gimnázium), Általános információk
Iskolai hagyományaink között tartjuk számon a Márton napot. Idén is megszerveztük, sőt, a napján, november 11-én tudtuk tartani. A két órás programban igyekeztünk változatos, szórakoztató, de ugyanakkor olyan programokat összeállítani, amiből tanulni is lehet.
Az alsó tagozatosokat szétválasztottuk korosztály szerint (1-2. osztályosok és 3-4. osztályosok) és forgószínpad szerűen bonyolítottuk le a játékokat. 4-4 állomáson vettek részt a gyerekek. Ezek között voltak olyan állomások, ahol:
- dalokat és népi játékokat tanultak,
- libát röptettek,
- ujjbábot készítettek,
- keresztrejtvényt fejtettek meg,
- óriás libát ragasztottak tele libatollal,
- tojásokat kellett felismerni és a libatojást kiválasztani, valamint a kakukktojást megtalálni,
- a kicsiknek libasorba állítani méret szerint a libákat, valamint növekvő számsorba tenni a rajtuk lévő számfeladatok megoldásait,
- libás meséket hallgatni, felismerni és befejezni,
- Szent Márton életével megismerkedni és ehhez kapcsolódó játékokat játszani, a legenda nyomában járni
Idén újdonság volt a játszóházban, hogy a németes kolléganők is részt vettek az egyik állomáson: almából lehetett asztaldíszt készíteni és libás puzzle-t kitenni. Ezúton is köszönjük nekik a segítséget!
A várakozó időszakban, amíg mindenkinek sikerült végigjárnia az állomásokat, az aulában mesét lehetett nézni. Az állomások végigjárását követően pedig mindenkit megvendégeltünk egy kis libazsíros kenyérrel, hagymával, káposztával, uborkával.
A játszóház zárásaként lámpás felvonulást tartottunk a már korábban elkészített lámpásainkkal. Körbejártuk az iskolaépületét, illetve az iskolában is tettünk egy nagy kört. A séta alatt pedig a játszóházban tanult libás énekeket énekeltük.
Összegzésként azt írhatjuk, hogy szerintünk egy jó hangulatban telő, vidám délutánt töltöttünk együtt.